Monday, August 21, 2006

Hari yang diingati-27 Rejab 1427H

Mungkin tiada apa-apa yang diperbualkan oleh rakyat Malaysia mahupun Indonesia hari ini melainkan hari penting bagi penyanyi kesayangan ramai Siti Nurhaliza, hari pertunangan dan pernikahannya dengan lelaki yang bertuah Datuk K. Cuma tinggal 9 jam dari sekarang (1.30 am), Siti akan bergelar isteri orang dan mulai detik ini jugalah Siti perlu patuh dan mengikut arahan dari suaminya. Mungkin sebelum ini, keluarga Siti banyak membuat keputusan untuk Siti, tapi sekarang akan berubah kerana suaminya pula akan membuat keputusan bagi pihak Siti. Kita sebagai peminat perlulah berdoa untuk kesejahteraan mereka bukannya mencemburui mereka berdua.

Selepas saya menonton cerita Sampaikan Siti & Datuk K jam 12.30 am tadi, saya mula terfikir seperti ingin menyambut Hari Raya mana taknya siap ada rancangan ucapan sekali.Tak macam hari raya ke? Sampai macam tu sambutan perkahwinan Siti, meriah tapi sederhana..? Mungkin sesetengah peminat tak berpuas hati kerana menganggap Siti sebelum ini adalah terbaik, dan itulah punca Siti popular, bukannya macam sesetengah artis reality@baru yang cepat naik sebab aura tapi cepat lupa diri padahal suara macam kerbau panggil burung suruh makan lalat tapi popular. Itulah beza Siti Nurhaliza dan ……?

Apa-apa pun Siti da memilih orang yang akan hidup di sampingnya. Dan kita sebagai peminat Cuma perlu berdoa akan kebahagiaan mereka. Amiin. Ok lah sedikit trivia tentang perkahwinan gemilang Siti Nurhaliza dan Datuk K.1. Mas kahwin Datuk K untuk Siti Nurhaliza adalah RM 22 222 bersamaan 22 tahun 2 bulan dan 2 hari AlQuran diturunka. Berkat..
2. Siti akan menggunakan khidmat Khoon hooi, Micheal Ong, Embun, Radzuwan, dan Anna Avanti akan menjadi Fashion designer pada hari bahagia itu.
3. Tema untuk keluarga Siti ialah perak dan hijau manakala Datuk K ialah merah jambu, emas dan krim.
4. Siti akan menjadi ibu untuk 4 orang anak Datuk K.
5. Dua orang jurumekap untuk Siti nanti iaitu Nurul Shukor dan seorang dari Indonesia.
6. Jumlah perbelanjaan keseluruhan untuk perkahwinan gemilang ini mencecah 5 juta ringgit tetapi cuma RM 500 ribu yang dikeluarkan oleh Datuk K dan Siti. Yang lain mendapat tajaan TV3, Hotlink, Olay, Pantene, Rafflessia, Lewre, Maybelline, PWTC dan lain-lain.
7. Siti berumur 27 tahun akan berkahwin dengan Datuk K berumur 47 tahun yang merupakan lelaki ke-7 digosipkan dengan Siti. Mengumumkan perkahwinan mereka pada 17.7.06. Sebanyak 7 orang artis akan membuat persembahan di KLCC.

Perkahwinan Gemilang diingati oeh rakyat Malaysia tapi jangan lupa kisah nabi Muhammad semasa Israk dan Mikraj……Selamat Pengantin Baru dan Selamat mengenang perjuangan Nabi Muhammad semasa Israk Mikraj.

No comments: